Diet Makrobiotik Untuk Kesihatan Badan

Prozyme adalah satu-satunya produk yang menggabungkan enzim dan probiotik di mana ia merupakan satu kejayaan bagi penyelidikan saintifik dalam sistem pencernaan manusia yang mampu mengatasi masalah pencernaan.


Sistem Pencernaan Kita

Sistem pencernaan kita memainkan peranan penting dalam proses penyerapan nutrien. Seluruh proses pencernaan bermula dari pengambilan makanan di mulut dan pencernaan makanan di perut kita. Nutrien akan diserap dalam usus kita sebelum sisa buangan disingkirkan melalui rektum. Organ-organ utama yang terlibat dalam sistem pencernaan kita termasuk mulut, perut, usus kecil, usus besar, hati dan pankreas.

Kecekapan proses pencernaan makanan dan penyerapan nutrien bergantung kepada jumlah enzim dan probiotik dalam badan kita. Proses pencernaan makanan dan penyerapan nutrien hanya boleh berfungsi dengan berkesan apabila terdapat enzim dan probiotik yang mencukupi. Enzim dan probiotik yang tidak mencukupi akan menyebabkan kerosakan pada sistem pencernaan kita dan menyebabkan banyak penyakit gastrousus seperti gastritis, perut kembung, sembelit, cirit-birit, keradangan usus dan sebagainya. Akhirnya, kerosakan sistem pencernaan akan menjejaskan kesihatan kita. Secara ringkasnya, sistem pencernaan kita berkait rapat dengan pelbagai sistem dalam badan kita.

Laporan perubatan menunjukkan bahawa 95% daripada penyakit berjangkit dan tidak berjangkit berhubung kait dengan sistem pencernaan kita. Saluran pencernaan yang tidak sihat bukan sahaja menyebabkan penyakit gastrousus malahan juga mengakibatkan masalah kesihatan yang lain. Oleh itu, pengekalan enzim dan probiotik yang mencukupi adalah penting untuk membina sistem pencernaan yang sihat.

Fungsi Prozyme

Memperbaiki sistem pencernaan dan persekitaran usus kita

Menggalakkan proses penyerapan nutrien oleh sel-sel badan

Mengaktifkan kecergasan selular

Meneutralkan radikal bebas yang berlebihan

Manfaat Prozyme

manfaat

Menggalakkan Sistem Pencernaan Yang Sihat

Terdapat lebih daripada 100 trilion mikro-organisma hidup di saluran pencernaan kita, termasuk "bakteria baik", "bakteria jahat" dan "bakteria perantara". Persekitaran usus yang BERSIH dan SIHAT perlu dihuni oleh "bakteria baik" yang dihasilkan melalui penapaian dalam saluran gastrousus kita. Pengambilan Prozyme secara beransur-ansur akan meningkatkan "bakteria baik" dalam usus kita, justeru itu
meningkatkan kesihatan persekitaran usus kita.

manfaat

Menggalakkan Metabolisme Badan

Prozyme meningkatkan keupayaan penyerapan nutrien dalam sistem pencernaan kita dan mempercepatkan penyingkiran sisa buangan, mengkoordinasikan pergerakan sel-sel badan. Pengambilan Prozyme akan meningkatkan metabolisme badan kita.

manfaat

Memperbaiki Kesihatan
Kulit

Penuaan kulit manusia disebabkan oleh penurunan metabolisme badan secara beransur-ansur dan peningkatan usia. Oleh itu, pengambilan Prozyme akan
memberangsangkan metabolisme badan kita dan mempunyai kesan ketara dalam pembaikan kesihatan kulit.

Formula Terkenal Dunia


Penapaian tumbuh-tumbuhan semula jadi
Diformulasi di Japan

Ramuan-ramuan Prozyme berasal dari Kawasan Pemuliharaan Pantanal, Tapak Warisan Dunia UNESCO di Brazil. Prozyme dirumus khas daripada tumbuh-tumbuhan yang bebas daripada racun perosak dan tumbuh secara semula jadi seperti biji-bijian, kekacang, sayur-sayuran, buah-buahan, tumbuhan liar dan rumpai laut yang kaya dengan vitamin, zat galian, antioksidan, asid amino organik dan enzim. Prozyme merupakan adalah produk unik yang dirumus khas untuk mengimbangi dan mengkoordinasikan sistem pencernaan manusia.

Proses Penapaiana Prozyme

3 peringkat proses penapaian + peringkat ke-4 (penambahan beta-glukan pelbagai fungsi) 

Ramuan untuk Prozyme ditanam dengan menggunakan

Air Ajaib Di Dunia

Air dari mata air akuifer 1500m di bawah tanah ladang Brazil (yang terbentuk 350 tahun yang lalu) digunakan untuk menyiram tumbuhan yang digunakan sebagai ramuan-ramuan Prozyme. Air dari akuifer kaya dengan zat galian yang
seimbang dan dapat melarutkan lemak berlebihan pada
dinding usus. Tumbuhan-tumbuhan ini akan melalui proses penapaian tahap pertama dan kedua di mana yis dan Lactobacillus acidophilus akan ditambah masuk. 

Tanah Bertenaga Tinggi Menghasilkan Daun Teratai Yang Raksasa

Selepas penapaian tahap kedua, campuran penapaian akan ditambah dengan Acetobactor yang wujud secara semula jadi di ladang dan diproses selama 6 bulan untuk menyempurnakan penapaian tahap ketiga. Pada penapaian tahap keempat, kompleks beta-glukan pelbagai fungsi akan ditambah untuk menghasilkan Prozyme yang bermutu.

Prozyme adalah salah satu daripada enzim yang paling tulen dan tahan kepanasan di pasaran berbanding dengan produk lain yang dihasilkan hanya melalui dua peringkat penapaian. Kesimpulannya, aktiviti enzim dan keberkesanan Prozyme dapat dikekalkan walaupun di bawah suhu tinggi.

Harga Runcit (Dalam Malaysia)

RM 330 per box 

(mengandungi 25 sachet, 5g per sachet)
* Harga di atas termasuk caj penghantaran di dalam Malaysia sahaja.
* Terma & syarat dikenakan.

Klik di sini untuk promosi khas atau tawaran sekarang.

Produk Sayen Telah Diiktiraf Oleh:

Cara penghidangan

Dewasa: Bancuh satu paket (5g) dengan 200ml air suam. Ambil ketika perut kosong atau selepas makan untuk 2 kali sehari.
Kanak-kanak: Bancuh satu paket (5g) dengan 200ml air suam. Ambil ketika perut kosong atau selepas makan untuk 1 kali sehari

Cara Penyimpanan

Simpan di tempat yang sejuk dan kering, di bawah 25 ° C dan elakkan cahaya matahari langsung.

Pembekal / Pengeluar Produk Prozyme

Prozyme adalah produk suplemen kesihatan yang dihasilkan dan dipasarkan oleh:


SAYEN GLOBAL SDN BHD
Co.No. (678457-H) (AJL 931619)

Laman Web

Soalan Lagi? Bagaimana beli?

Klik untuk hantar mesej WhatsApp SEKARANG untuk sebarang pertanyaan atau pesanan produk Prozyme.
Kami akan balas anda secepat mungkin.

Pesan di e-marketplace kami

[Untuk pelanggan di Malaysia SAJA | Harga dalam RM | Penghantaran Dalam Malaysia]

Anda boleh memesan secara online dari e-marketplaces di Malaysia.
Klik di ikon e-marketplaces yang anda suka di bawah untuk pesanan.

Pesan di webstore kami

[Untuk pelanggan antarabangsa di luar Malaysia | Harga dalam USD | Penghantaran antarabangsa]
Anda juga boleh memesan online dari webstore kami dan hantar ke negara anda.
Klik di ikon webstore kami di bawah untuk pesanan.

Mahu menyertai sebagai ahli / pengedar Sayen